Hőség Brazíliában: nem bírja az energiaszolgáltatás

Brazília több pontján korlátozni kényszerültek, néhány helyen pedig teljesen le is állították a szolgáltatók az áramellátást. Az energiaigény rendkívüli mértékben megnőtt a nyári hőségben.

 

A regionális energiavállalatok az országos energiahatóság (ONS) iránymutatásait követve jártak el így hétfőn. Az ONS szerint az áramszolgáltatás összeomlásának megakadályozására elrendelt „gördülő áramszünetre” a tartós hőségben megnövekedett energiafogyasztás miatt volt szükség. Sao Paulóban például csaknem 37 fokot mértek a hét első napján.

A dél-amerikai országban a nyári hónapokban, főként januárban és februárban erősen nő az energiafelhasználás, mert a lakásokban és az üzletekben szinte állandóan üzemelnek a légkondicionálók és az egyéb nagy energiaigényű berendezések.

Az energiafogyasztás átmeneti korlátozása az egyik Sao Pauló-i metró működését is érintette, Rio de Janeiro szövetségi államban pedig automatikusan lekapcsolt az Angra I atomerőmű. A korlátozások Espírito Santo, Minas Gerais, Paraná, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Goiás és Rondonia államokban is érvényben vannak.

fotó: getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez