Bajban a PokerStars?

David Baazov, a Pokerstars-t tulajdonló kanadai Amaya Gaming első embere a Business News Networknek nyilatkozva megerősítette, rutinvizsgálat folyik az Amaya ellen, nincs ellenük felhozott vád vagy bizonyíték. Baazov igyekezett megnyugtatni mind a játékosokat, mind pedig a hatalmas árbevételű cég mögött álló befektetőket.

Még decemberben robbant a hír, hogy az online póker vezető vállalatának számító Pokerstars székhelyén nyomozók jelentek meg. A kanadai rendőrség és a pénzügyi szabályozó hatóság házkutatást tartott a PokerStars és Full Tilt anyavállalata, az Amaya Gaming montreali főhadiszállásán decemberben. Eric Hollreiser az Amaya képviseletében elmondta, együttműködnek a hatóságokkal, további információt azonban nem adhatnak ki az ügyben.

Az Amaya később közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztattak, hogy a cég együttműködik az Autorité des Marchés Financiers-vel, Québec tartomány értékpapír szabályozó hatóságával, ami vizsgálatot folytat az Amaya azon kereskedelmi tevékenységével kapcsolatban, ami az Oldford Group 2014-es megvásárlásához kötődik. A vállalat tudomása szerint a vizsgálat nem jelenti azt, hogy bármiféle törvénysértéssel vádolnák az Amayát. Ez utóbbit, nevezetesen hogy törvényt nem sértettek, sokszor kiemelte a vállalat.

Az ügyről azóta nem hoztak nyilvánosságra információt, azonban most David Baazov a Business News Networknek nyilatkozott, és a vizsgálat is szóba került. Az Amaya vezetője megerősítette, rutinvizsgálat folyik az Amaya ellen, nincs ellenük felhozott vád vagy bizonyíték.

Mint elmondta, számítottak a vizsgálatra, hiszen részvényeink árfolyama történelmi léptékben emelkedett. Ugyanakkor nincs semmiféle arra vonatkozó bizonyíték, hogy jogsértést követtek volna el, és újfent kiemelte, hogy együttműködnek a hatóságokkal.

Az úgynevezett Fekete Péntek óta, mikor is az Egyesült Államok betiltotta az online pókert, a játékosok nagy száma telepedett le Kanadában és Európában, ahonnan továbbra is tudtak játszani, valamint ekkortól számítjuk az orosz játékosok dominanciáját a kanadai vállalat oldalain. És az orosz játékosok nagyon „komolyan is vették” a feladatukat, hisz hatalmas forgalmat generáltak, a Pokerstars forgalmának majdnem 18%-a kötődik hozzájuk.

Ami igen kellemetlenül érinti a vállalatot az az, hogy Oroszország 2015 elején gyakorlatilag kriminalizálta az online szerencsejátékot. Az orosz játékosok csak a kijelölt zónákban online pókerezhetnek, ott is csak akkor, ha a terem engedélyt szerzett. A kijelölt zónák: Kaliningrad Oblast, Azov City, Altai Krai és Primorsky Krai. Mind a négy zóna orosz határszéleken fekszik, erősen hiányos az infrastruktúra, és nehezen megoldható a beutazás.

Fotó:Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez