Youtube sztárokkal beszélgetett Obama

Az amerikai elnök úgy döntött megmutatja, hogy érdekli hogyan érzik magukat az amerikai fiatalok az országban és leült beszélgetni az Egyesült Államok leghíresebb Youtube sztárjaival (akiket itthon valószínűleg nem nagyon ismerünk), GloZell Green-nel (három millió feliratkozó), Bethany Mota-val (8 millió feliratkozó) és a vlogbrothers (2,4 millió feliratkozó) egyik felével.

Egészen szürreális volt a jelenség, ahogy az Egyesült Államok (és ezáltal a világ) első embere konkrétan egy szelfihez (önmagunkról készített kép) pózolt három – az ország által csak és kizárólag az internetről – ismert Youtube sztárral.
Sokan jó ötletnek tartották a kezdeményezést, ugyanis, valóban, ki másnak a véleménye számít, mint a közemberé, és ezáltal a közember által szeretett online celebeké? A youtube személyiségek arra kérték feliratkozóikat, hogy írják le kérdéseiket a csatorna oldalára és a legjobbakat felteszik majd. Így a riportok által valóban eljutottak  a kérdések az elnökhöz olyanoktól, akik soha sem remélhetik, hogy Obama közelébe kerülnek.
Mint ahogyan az lenni szokott tapasztalatlan riportereknél kisebb bakik és kínos pillanatok is előfordultak. Például, mikor GloZell Green – akinek megkülönböztető jele a zöld rúzs – meg akarta ajándékozni Obama feleségét egy rúzzsal és véletlenül “az első feleségének” nevezte. Az elnök rögtön meg is kérdezte, hogy tud-e valamit, amit ő még nem.
Illetve szó volt arról is, hogy Obama milyen szuperképességet választana. Az elnök először is repülni szeretne, de azt is megemlítette, hogy szívesen választana olyan képességet, melynek segítségével a világ összes nyelvén folyékonyan beszélhetne.
Alább láthatóak a riportok teljes egészükben, természetesen angol nyelven.

Fotó: Europress/Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez