Obama: A lányaimnak van, de nekem nincs okostelefonom

A titkosszolgálat tiltja, hogy legyen – magyarázta az Egyesült Államok elnöke, aki Jimmy Kimmel showjában lépett fel az ABC televízióban. Obama elnök a Twittert sem használhatja és nem írhat SMS-t sem.

Még mindig a régi mobiltelefonom van, a lányaimnak lehet okostelefonja, de nekem nem. A gondot az jelenti a titkosszolgálatnak, hogy az okostelefon rögzíti a beszélgetéseket. E-maileket írhatok – mondta Amerika elnöke. Erre gyorsan megkérdezték tőle: mi a véleménye arról, hogy Hillary Clinton amíg külügyminiszter volt addig saját e-mail címéről intézte az ország külügyeit? Obama diplomatikusan nem válaszolt, hiszen ő nevezte ki Hillary Clintont külügyminiszternek, és az ő pártja, a demokraták jelölik majd valószínűleg az egykori külügyminisztert a Fehér Házba a következő elnökválasztás során.
Igaz, hogy ön nem is lehetne az USA elnöke, mert nem született az ország területén? – kérdezte a showman Obamát. Az USA első feketebőrü elnöke kenyai apától és amerikai anyától született Hawai szigetén, ahol a szülei egyetemre jártak. Obama elnök elviccelte a dolgot: “nálunk Kenyában az út másik oldalán hajtunk.”

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez