Rendkívüli állapot Ukrajnában

Donyeckben rendkívüli állapotot vezetett be ma az ukrán kormány, az ország egészére pedig emelt szintű riadókészültséget rendelt – tájékoztatott az UNIAN, ukrán hírügynökség.

A ma délutáni minisztertanácson Arszenyij Jacenyuk, Ukrajna miniszterelnöke bejelentette: „rendkívüli állapot bevezetéséről döntöttünk Donyeck és Luhanszk megyében. Ukrajna kormányával az ország egész területére pedig emelt szintű készültséget rendeltünk. Ezen döntések célja az állampolgárok biztonságát és a lakosság védelmét felügyelő kormányzati szervek tevékenységének teljes koordinációja.”

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint az ukrán miniszterelnök arra kért mindenkit, ne keverjék össze a mostani emelt szintű készültséget a háborússal. A mai döntés arra vonatkozik, hogy napi 24 órában és heti hét napban szolgálatban kell állni. A rendkívüli helyzetek állami bizottsága pedig arról határoz, hogy zászlóaljakat mozgósít Mariupol és a többi megtámadott donyecki város újjáépítésére és infrastruktúrája helyreállítására.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez