Így mentik meg a bevándorlók a haldokló városokat

A The Economist egy rövid, háromperces videóban magyarázta el, hogy pontosan miért is jó az, ha bevándorlók érkeznek egy stagnáló vagy visszafejlődő amerikai nagyvárosba.

Sok a bevándorlóellenes propaganda, rengetegen hisznek is benne, így az ilyen és ehhez hasonló videók igen jól tudnak jönni. Egyszerűen, logikusan indokolják meg, miért jó az neked, az átlagembernek, hogy bevándorlók érkeznek a városodba. Évtizedek alatt rengeteg nagyváros belső része kiürült, mert mindenki kiköltözött a külvárosba. Ennek köszönhetően szép lassan eltűnik az élet utolsó morzsája is a belvárosokból, ezáltal pedig egyre veszélyesebb és gazdaságilag problémás lesz a terület.

Ezen segíthetnek a bevándorlók. Először is kiveszik az olyan ingatlanokat, melyeket a helyiek nem akarnak, vagy egyszerűen hátrahagytak. Mindeközben adót fizetnek, ami sokat segít, főleg ha olyan hanyatló városokról beszélünk, amelyekben a kitelepedés miatt óriási az idősek aránya. A bevándorlók általában nehezebb jutnak kölcsönhöz, így sokszor a szegényebb városrészeket tudják csak megfizetni, de ezáltal biztonságosabbá is teszik azokat, hiszen megtöltik őket élettel.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez