Gyilkosság, szektások és a McDonalds

Kínában kivégeztek két szektatagot, akik agyonvertek egy nőt, mert nem akart hozzájuk csatlakozni. Kislánya előtt ütlegelték halálra a 37 éves Vu asszonyt Santung tartományban, egy McDonalds étteremben. A tettesek a Mindenható Isten szekta tagjai voltak. Közülük kettőt végeztek mos ki: egy apát és a lányát.

A Mindenható Isten Egyháza elnevezésű szekta abban hisz, hogy Jézus Krisztus újra eljött és Kínában él. A szekta tagjai erőszakos módszerekkel terjesztik hitüket. A McDonalds étteremben sokan ismerték már őket, és megadták a telefonszámukat vagy e-mail címüket az erőszakos hittérítőknek. Vu asszony azonban közölte: nem érdekli a dolog, és nem adja meg a telefonszámát ismeretleneknek. Erre a megdöbbent vendégek szeme láttára agyonverték, hogy példát statuáljanak. “Így jár mindenki, aki velünk szembeszáll!”- kiabálta a gyilkos, miközben verte a szerencsétlen asszonyt. A szektás a bíróság előtt sem bánta meg bűneit. Ezért kivégezték lányával együtt, aki segédkezett apjának a gyilkosságban.

Kínában régi hagyományaik vannak a szektáknak, az országban ugyanis csak titokban lehetett szervezkedni a hatalommal szemben. A XIX. század második felében több nagy parasztfelkelés is volt, ezeket olyan keresztény szekták szervezték, melyek élén Jézus Krisztus “testvére vagy valamelyik közeli hozzátartozója” állt. Nemrég az országot kormányzó kommunista párt szigorú határozatot hozott a vallási alapú terrorizmus ellen. Azóta nagyon megszaporodtak a halálos ítéletek Kínában, ahol korábban sem spóroltak ezzel: ebben az országban végzik ki a legtöbb embert bírói ítélet alapján a világon.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez