Majd, amikor piros hó esik – Oroszországban megtörtént.

Aki az extrém időjárási jelenségekhez szokta kötni feltételeit, az most erősen meglepődhetett, legalábbis az egyik orosz városban. Igaz, hogy nem piros, de narancssárga hó esett Szaratovban.

Sokkoltan figyelték a szaratoviak, ahogy sárga hó fedi be szinte az egész várost. A hó színe egész széles skálán mozgott, a halványtól a sötét narancssárgáig – tanúskodnak a helyiek internetre feltöltött képei.

Hirtelen az emberek nem is tudták mire vélni a jelenséget. Egyesek radioaktív, vagy valamilyen káros kémiai anyagra gyanakodtak. Mások viszont önmagukban, pontosabban szemük épségében kezdtek kételkedni.

A megoldást végül a Szaratovi Meteorológiai Központ munkatársa, Mihail Boltuhin árulta el. A sárga hó teljesen ártalmatlan az emberekre és az állatokra, mert annak színét nem más, mint a homok okozza. A mostani havat ugyanis egy Nyugat-Szaharából érkező ciklon okozta, amely némi sivatagi homokot is hozott Oroszország fölé. A szakértő azt is elmondta a Nasa Verszija hírügynökségnek, hogy szinte az egész Volga melléken esett a sárga hóból, sőt még a Krím-félszigeten is.

Kép: Wikimedia.Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez