Tigrist kínált egy moszkvai étterem

Bár a szakértők szerint még a tapasztalt vadászok is nehezen tudják becserkészni a szibériai tigrist és a távol-keleti leopárdot, külön rendelésre mégis megjelentek a veszélyeztetett állatok egy orosz étterem asztalán.

Két állat lenyúzott bőrét, fejét és körülbelül 50 kg-nyi húsát foglalták le a moszkvai rendőrök egy étterem konyhájában – adta hírül a RIA Novosztyi hírügynökség. A szibériai tigris és a távol-keleti leopárd különösen értékes állatnak minősül, amelyek ráadásul a veszélyeztetett fajok nemzetközi listáján is szerepelnek.

A rendőrség már előállította a két érintett moszkvai étterem működtetőjét, egy vietnami férfit. A vizsgálat jelenleg is folyik orvvadászat és tiltott termékek közétkeztetési felszolgálása címén.

A feketepiacon egy kiló ilyen húsért akár 100.000 rubelt (409.000Ft) is elkérhetnek, a fejéért és a húsáért 250.000-et (1.022.700Ft), a bőréért pedig akár 700.000-et (2.860.000Ft) is. A keleti éttermek egzotikus fogásként tálalják, a népi orvoslás pedig gyógyszert készít belőle. Oroszországban mindössze 500 szibériai tigris és 50 távol-keleti leopárd él jelenleg.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez