Magyar önkéntesek veszik fel a harcot az Ebola ellen Nyugat-Afrikában

Magyarország is csatlakozik ahhoz a nemzetközi összefogáshoz, amelyet a több ezer halálos áldozatot követelő nyugat-afrikai Ebola-járvány megfékezése, illetve felszámolása érdekében hoztak létre.

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg, hogy a kormány szakképzett egészségügyi önkénteseket küldene az Ebola-sújtotta nyugat-afrikai országokba. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár még tavaly novemberben beszélt arról, hogy hazánk is csatlakozna öt-tíz orvossal a nemzetközi egészségügyi misszióhoz.

A magyar kormány most kérte fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy vegye fel a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az EU Ebola-koordinációs csoportjával a magyar egészségügyi kontingens felállításáról és kiküldéséről. A külügyminisztérium és a nemzetgazdasági minisztérium feladata lesz, hogy az önkéntes orvosokból és szakápolókból álló magyar csoportot kijuttassa a helyszínre, és a kinti tartózkodáshoz szükséges forrásokat előteremtse, illetve biztosítsa a misszió számára.    

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez