Az Al Kaida számítógépes sztárját kapták el az amerikaiak Libiában

5 millió dollárt tűzött ki az FBI Abu Anasz Al Libi fejére, mert őt gyanúsítják azzal, hogy megszervezte a 15 évvel ezelőtti nagy támadást az USA nairobi és dar esz szalami nagykövetsége ellen.

224 haltak meg a terrorakció következtében Kenya és Tanzánia fővárosában. A fő szervező állítólag  a ma 49 éves Abu Anasz Al Libi volt, aki állítólag egy laptopról szervezte és irányította az akciót! 1998-ban Afrikában ez még újdonságnak számított- meg is lepődtek nagyon a terrorelhárítók, akik egyáltalán nem álltak a helyzet magaslatán. A műszaki képzettségű Abu Anasz Al Libi egyes hírek szerint a nagy Szovjetunióban tanult. Onnan hazatérve nem állt be Kadhafi seregébe hanem az iszlamista ellenzékhez csatlakozott. A CIA már 2011-ben jelezte: a keresett Al Kaida káder visszatért Líbiába- valószínűleg azzal a megbízással, hogy szervezze meg a fanatikus terrorista hálózat líbiai egységét Kadhafi bukása után.

Az Al Kaida észak-afrikai szervezete, az AQIM Libiában szerzett fegyvereket, melyekkel lerohanta Mali északi részét. A nyugati hirszerzés szerint ebben része lehetett a most elfogott terrorista vezérnek. Tavaly ősszel iszlamisták egy csoportja megrohamozta az USA benghazi konzulátusát. Meghalt az Egyesült Államok nagykövete és a nagykövetség három másik munkatársa. Mi volt a szerepe ebben az akcióban a most elfogott vezérnek? Miért nem fogták el előbb, ha már 2011-ben tudták, hogy Líbiában van? Válasz nincs! John Kerry, amerikai külügyminiszter csak megdicsérte az akciót, és közölte: az USA sohasem függeszti fel a harcot a terrorizmus ellen! Arról nem tett említést az amerikai külügyminiszter, hogy miért jóval nagyobb ma az iszlamista terrorizmus befolyása Észak-Afrikában mint amikor az Egyesült Államok megkezdte harcát a terrorizmus ellen 2001 szeptember 11-e után?…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez