Egyik plasztikai műtét a másik után: könnyen rá lehet szokni…

Először az orr formázása, aztán a zsírleszívás, majd a mellek nagyobbítása – emlékszik vissza a brazil Andressa Urach, aki 21 évesen kezdte az azóta mániájává vált testalakítást. A műtétek egyre gyakoribbak és egyre veszélyesebbek lettek…

,,A plasztikai műtét olyan, mint a kábítószer – nem lehet abbahagyni, mindig jön egy új ötlet, és az ember megint azon kapja magát, hogy az altatásra vár” – mondja a most 27 éves modell.

Az elején minden elvárás beigazolódik, az eredmény önmagáért beszél, és igazolja a belefektetett reményeket. A legnagyobb siker számára a 2012-es Miss Bumbum volt, a legszebb női alsóneműnek, és persze a benne feszülő popsinak járó elismerés. Aztán dőltek a megrendelések: lapokban jelent meg ruhában és anélkül, aztán a tévébe is hívták, egy reality showba, majd műsorban is szerepelt, vagyis a kislány álma lassan valóra vált – ott állt a színpadon, csodálták és keresték a társaságát, megrendelésekkel bombázták, pénze lett….

Ennek ellenére nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a testén még van mit tökéletesíteni. Jött az ötlet egy borda kimetszéséről – ettől még karcsúbb lett a dereka, aztán ha levágnak a lábujjaiból, akkor kisebb számú cipőt viselhet.

,,Tökéletes testet kívántam magamnak, mert ezt követelte meg a környezetem, legalábbis azt hittem” – emlékszik. Egészen addig ment az újabb ötletek és az azokat követő műtétek sora, amíg egyszer csak elviselhetetlen fájdalmak törtek rá – a lábában, ahová 10 ezer dollárt ,,fektetett be”. S utána jött a többi probléma – decemberben már a haláláról cikkeztek, és egyszerre a zászlajukra tűzték  a nevét a plasztikai műtétek ellenzői.

Brazília évi 1,49 millió plasztikai műtétjével a világelső, megelőzi az Egyesült Államokat is. A latin-amerikai óriás lakói elsősorban a zsírleszívást és a mellnagyobbítást végeztetik el, de elsők voltak 2013-ban az orrplasztika, a hasműtétek és a női nemi szerv megújítása terén  is.

Urach állítja, hogy nem ismertették vele a műtét előtt a beavatkozás kockázatait. Ezt persze a plasztikai sebészszakma cáfolja: mindenesetre amikor most októberben meghalt egy 39 éves nő egy beavatkozás szövődményei nyomán, előtérbe került a téma. A plasztikai sebészek bánatára.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez