Bazi nagy indiai lagzi 6 milliárd forintért

A Londonban élő indiai milliárdos, az 50 éves Sanjay Hinduja Indiában mondta ki a boldogító igent, amikor nőül vette régi élettársát, Anu Mahtani divattervezőt. A család vagyonát 4 milliárd fontra teszik (mintegy 1600 milliárd forint).

A 16 ezer vendég Udaipur város luxusszállodáiban ünnepelte a már nem olyan ifjú párt. A vendégek szórakozásáról indiai művészeken kívül Jennifer Lopez és Nicole Scherzinger gondoskodott. Ők valószínűleg 1-1 millió fontjába kerültek a dúsgazdag indiai családnak. Ennek kétharmada a fellépti díj, egyharmada pedig az a luxus ellátás, melyet a vendég művészek élveztek a kies Udaipurban, ahol indiai öltözet volt a kívánatos viselet. Jennifer Lopez szállodája egyetlen éjszakára 3000 fontba került – ez mintegy 1,2 millió forint.

208 magánrepülőgép hozta a vendégeket Mumbai, az egykori Bombay repülőterére. Onnan aztán egy BMW-flotta vitte a 16 ezres vendégsereget Udaipurba. Maga a lagzi három napig tartott, de aki akart, az még maradhatott. Nem fogyott el ugyanis minden: 16 ország konyhájának szakácsai produkáltak minden igényt kielégítő ellátást a sokfelől érkezett vendégseregnek. Az egész esküvő Bollywood jegyében zajlott (így hívják az indiai filmipar központját a Bombay és Hollywood szavak összevonása alapján).

Az ifjú pár Londonban él, ahol Sanjay Hinduja hatalmas üzleti birodalmát irányítja, míg neje egy divatüzlet vezetője. A brit fővárosban élő indiai milliárdosok állandó vetélkedésben vannak egymással: Mittal, az acélmágnás azért vette meg évekkel ezelőtt London legdrágább ingatlanját, hogy a többi indiai milliárdos megpukkadjon az irigységtől. Most a Mittal család trónörököse jelen volt a bazi nagy indiai lagzin Udaipurban, ahol láthatta: a Hinduja család sem sajnálja a pénzt, ha meg akarja mutatni, ki a leggazdagabb az indiai milliárdos vállalkozók közül.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez