Muszlim vagyok. Ha bízol bennem, ölelj meg

Megkapóan emberi kísérlettel próbálja felvenni a harcot a muszlimok elleni előítéletekkel egy férfi Torontóban. Akcióját Blind Trust Projectnek nevezte el. Vak bizalom projekt.

Mustafa Mawla bekötött szemmel áll a kanadai metropolis, Toronto egyik forgalmas utcájában a járdán. A lábainál tábla: “Muszéim vagyok. Terroristának bélyegeznek. Bízom benned. Te is bízol bennem? Ölelj meg.” Ez áll rajta.

A férfi tárt karokkal vár. Nem messze tőle forog egy kamera. A Blind Trust Project gyakorlatilag egy szociális kísérlet. A falak lebontására, a muszlimokkal és az iszlámmal szemben táplált félelmek eloszlatására. Egy 24 éves kanadai muszlim lány találta ki,  Assma Galuta. Aki egy forgatócsoportot is menyert az ügynek. Azt mondja a Huffington Post-nak: azért kötötték be Mustafa Mawla szemét, hogy a tökéletes bizalmat érzékeltessék. Mert egy bekötött szemű embert bárki bánthat. Ő azonban azt várja, hogy megöleljék.

A videót már több mint 1 millió 350 ezren látták. Ennyien voltak kiváncsiak arra, hogyan reagál az utca a kísérletre. Mindjárt megmutatjuk mi is, hogyan. De annyit azért elárulunk: sok járókelő ölelte át Mustafát. Kortól, nemtől, bőrszíntől függetlenül.

 

 

(Visited 698 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez