Vérfürdő Nigériában

Fegyveresek rohanták le Mainok települést Nigéria észak-keleti régiójában, ahol legalább 39 emberrel végeztek. A támadást nem sokkal azután hajtották végre, hogy két bomba robbant egy forgalmas piacon Maiduguriban, ahol 50-en veszítették életüket.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a fegyveresek váratlanul jelentek meg és válogatás nélkül kezdtek el lövöldözni a településen, majd házakat és üzleteket gyújtottak fel. Egy helyi lakos azt mondta, hogy minden ház odaveszett a tűzben. A fegyveresek AK-47-es gépfegyverekkel lövöldöztek és vállról indítható rakétákkal is rendelkeztek. A mészárlásban legalább 39 ember halt meg, köztük gyerekek és nők. A nigériai hatóságok szerint a támadást a Boko Haram radikális iszlamista szervezet hajtotta végre.

A település ellen elkövetett támadást egyébként nem sokkal azután hajtották végre, miután két bomba robbant egy forgalmas piacon Maiduguriban. A hatóságok szerint nincs kizárva, hogy az elkövetők ugyanazok voltak, akik a piacon is robbantottak. Mainok körülbelül 50 km-re található Maiduguritól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez