Öngyilkos lett egy missouri kormányzójelölt

Egyértelműen öngyilkosságra utaló körülmények között találtak rá Tom Schweich-re, aki nem rég jelentette be, hogy indul a republikánus kormányzójelöltségért Missouri államban.

Schweich az állami számvevőszéket vezette eddig Missouriban: ez a szavazók által választott pozíciónak számít. Kollégái szerint alapos, makulátlan munkát végzett. Senki nem tud róla, hogy valamilyen vizsgálat folyt volna ellene. A környezetében élőket sokkolta a hír.

Az 54 éves állami alkalmazott jelenlegi posztját 2011 óta töltötte be. Rendkívül elhivatott volt a köz szolgálata mellett. Tavaly novemberben nagyon könnyen sikerült magát újraválasztatnia a következő négyéves ciklusra.

Nem sokkal halála előtt beszélt telefonon az Associated Press riporterével, akinek egy későbbi interjú során arról akart beszámolni, hogy a republikánus párt Missouri-i vezetője antiszemita megjegyzéseket tett rá. Schweich stábja megerősítette, hogy ez az ügy valóban felzaklatta őt az utóbbi időben. A pártelnök, John Hancock tagadta ezeket a vádakat. Azt elismerte, hogy tett említést Schweich származására, de semmiképpen nem bántó, vagy becsmérlő szándékkal.

A rendőrség szerint a férfi egy pisztollyal lőtte magát fejbe St. Louis-i otthonában. Idegenkezűségre semmi jel nem utalt, de elvégzik a boncolást.

(Fotó: Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez