Kiürítenek egy víztározót, mert egy kamasz belepisilt

A portlandi hatóságok annak ellenére döntöttek a több mint 140 millió liter ivóvíz leengedéséről, hogy a belekerült vizelet alig jelent egészségügyi kockázatot.

A helyi vízügyi hatóság újraválasztásáért küzdő vezetője hajthatatlan, és a pazarlást emlegető emberek kritikái ellenére elrendelte, hogy eresszék le a Portland városát ivóvízzel ellátó Tabor hegyi víztározó teljes leengedését, csak azért, mert egy 19 éves fiatal belepisilt – jelentette az Oregon Live. “Nincsen választásom” – jelentette ki Nick Fish, aki elmondta: ez egy olyan helyzet, amikor bármilyen döntést is hoz, kritizálni fogják.
Fish elmondása szerint minden szakértője egyértelműen azt javasolta, hogy ne kicsit se kockáztassanak, és engedjék le a több mint 140 millió liternyi ivóvizet, amelybe szerda hajnalban vizelt bele egy fiatal, a kerítésen keresztül. A fiatalt és két társát még a helyszínen elfogták a rendőrök, miután a vízügyi hatóság egyik embere a biztonsági kamerák képein észrevette, hogy mi történt. Az Oregon Live beszámolója szerint a fiatal pár méterre állt egy figyelmeztető táblától, amelyen az áll: “Ez az Ön ivóvize, ne dobjon bele semmit.”
A víztározót azonnal lezárták, és mintákat vettek a vízből ellenőrzésre, de az illetékesek még az eredmények ismerete előtt eldöntötték, hogy a vizet le fogják engedni. Ez nagyjából négy-hat napot vesz majd igénybe.
Nem ez az első eset, hogy Portland városa több millió liter ivóvizet engedett le, mert valaki belevizelt a víztározóba. 2011-ben 30 millió litert “húztak le” egy másik, a mostanihoz közel található tározóból. Az, a tisztítással együtt 35 ezer dollárjába került a városnak. Azt még nem lehet tudni, hogy a mostani eset mennyi adódollárt fog felemészteni.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez