Eladó Don Corleone luxuslakása

2,9 millió dollárért kapható a 600 négyzetméteres lakás, melyben nyolc fürdőszoba van. Itt forgatták több mint negyven éve a Keresztapa című filmet, melyben Don Vito Corleone a híres mondatot mondta: ezt az ajánlatot nem lehet visszautasítani.

Az ingatlanügynök neve is olyan, mintha a Keresztapa egyik kedvelt keresztfia lenne: Joseph Profaci. Ő árusítja a Longfellow Avenue 170 szám alatt található luxusingatlant a Staten Islanden. Természetesen a kert is megvan, ahol a film elején látható híres esküvő volt: Don Vito Corleone lánya ünnepelte itt házasságát Carlo-val, akit aztán később a sógora parancsára megfojtottak.

A Keresztapa című film 1972-ben jelent meg, és szinte minden díjat elnyert, amit Hollywoodban el lehet nyerni. A lakást akkor már évtizedek óta ugyanaz a család birtokolta, és csak 2012-ben vált meg tőle, több mint hatvan év után. Akkor még csak 1,6 millió dollárt fizetett érte az új tulaj, aki most piacra dobta a renovált lakást. Nem véletlenül kerül most 2,9 millió dollárba: a belső berendezést teljesen felújították, és helyreállították azokat a díszletelemeket, melyek Don Vito Corleone és családja hétköznapi életét keretezték a nevezetes filmben.

A maffia presztízse azóta jócskán megkopott New Yorkban. Már azt a maffiafőnököt is réges régen eltették láb alól, aki a mintát szolgáltatta a második Don alakjához, aki örökölte apja birodalmát. Ma már az orosz és a kínai maffia messze felülmúlja befolyásban az olaszokat. De olyan film még nem készült róluk, mint a Keresztapa, melynek kultikus lakását, ahol Don Vito Corleone tengette napjait egykor, és ahol kilehelte lelkét, most 2,9 millió dollárért meg lehet vásárolni New Yorkban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez