Minden amerikai képviselő megkapja havi pornóadagját

A kongresszus összes tagja minden egyes hónapban kap egy egyszerű barna borítékot, amelyben egy szexlap lapul. Az újság már harminc éve érkezik, és semmit sem tudnak tenni ellene.

A kérdéses kiadvány Larry Flint pornólapja, a Hustler, amelyet a lap alapítója 1983-ban kezdett el kipostázni havonta a képviselőház és a szenátus tagjainak, elmondása szerint azért, mert szükségét érezte, hogy informálja a kongresszus tagjait arról, mi történik a világban, és erre “politikai és társadalmi szatírát” nyújtó kiadványa pont megfelelő. Nem meglepően a politikusok igyekeztek elérni, hogy az amerikai posta ne szállítsa ki az irodáknak a sokak által szennylapnak tekintett újságot, de nem jártak sikerrel – írta a National Journal.
A fővárosi bíróság azonban két évvel később elutasította a képviselők keresetét, és úgy döntött, nincsen jogi alapjuk megtiltani Flintnek, hogy elküldje a képviselőknek szexlapját, az indoklásban megjegyezve: senki sem kényszeríti őket, hogy elolvassák, és nem hiszik, hogy a kongresszusi irodákból hiányoznának a szemetesek.
Így a Hustler azóta is minden egyes alkalommal a kongresszusi tagoknál landol. Illetve nem náluk, hanem a képviselők és a szenátorok irodáiban, ahol a gyakornokok azok, akik fogadják a leveleket. A National Journalnak néhány kongresszusi dolgozó elmondta: a havonta érkező szexlap egy jó lehetőség egy kis könnyed szórakozásra.
Van aki “elfelejti megemlíteni az új gyakornokoknak, mit rejt a barna boríték, és jót derül arckifejezésükön, amikor meglátják, mi van benne. Más az egész évben érkezett lapszámot összegyűjtette a gyakornokokkal, majd karácsonyra egy kolléganőnek adta, aki pedig az Irakban szolgáló katonaférjének küldte el. És volt, aki pár barátjával hónapokon át félrerakta Flint kiadványát, majd egy barátjának egyszerre elküldték a munkahelyére a postával együtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez