Eljegyzése miatt nem lesz többé ENSZ jószolgálati nagykövet George Clooney

George Clooney fájó szívvel ugyan, de lemondott egy tisztjéről. Gyűrűs vőlegényként már nem tud eleget tenni eme feladatának.

Lemondott ENSZ jószolgálati nagyköveti megbízatásáról George Clooney Oscar-díjas amerikai színész-rendező, mivel eljegyzése után már nem tudna elegendő időt szentelni humanitárius feladatának – közölte hétfőn az ENSZ.

“Hatéves szerepvállalás után Clooney úgy érzi, elérkezett az idő, hogy visszavonuljon hivatalos békeköveti munkájától” – mondta el Stephane Dujarric, a nemzetközi szervezet szóvivője hozzáfűzve, hogy minden jót kívánnak eljegyzéséhez Amal Alamuddin emberi jogi ügyvéddel.
Clooney 2008-tól volt a szervezet békekövete, munkája során a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Szudánban is járt, sokat tett a darfúri menekülttábor lakóinak megsegítéséért, humanitárius tevékenységét több kitüntetéssel ismerték el.
A szóvivő megemlítette: Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár számít arra, hogy a későbbiekben Clooney még folytatja az együttműködést a nemzetközi szervezettel.

A színész 2010-ben segített a Satellite Sentinel Project finanszírozásának előteremtésében. A műholdas megfigyelőprogram az emberi jogok megsértését és a tömeges atrocitásokat követi nyomon Szudánban azzal a céllal, hogy megakadályozza a polgárháború kiújulását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez