Pusztító erdőtűz tombol Kaliforniában

A 280 hektáron tomboló erdőtűz kedd reggel lobbant fel. Eddig csak egy mobilház égett le a tüzekben, de több mint 20 ezer embert kellett kimenekíteni. A hét közepén a hőmérséklet a térségben feltehetően megdöntötte az eddig mért legmagasabb értékeket. Los Angelesben délben 33,5 Celsius-fokot mértek.

Több mint húszezer embert kellett kimenekíteni erdőtüzek elől Kalifornia déli részén kedden, de eddig csak egy mobilház égett le a szokatlan hőség és heves szelek okozta tüzekben.

A San Diegó-i katasztrófaelhárítási központ szerint a veszélyeztetett házak többsége a városban, illetve az azonos nevű megye déli részén található.A 280 hektáron tomboló erdőtűz kedd reggel lobbant fel, s a bokrokkal benőtt kanyonokban a forró, száraz széllökések miatt gyorsan terjedt. Legalább két gimnázium és egy általános iskola tanulóit is evakuálták mondta el Gary Hassen rendőrnyomozó.

A San Diego megye déli részén fekvő Campo kisvárosban a lángok elemésztettek egy mobilházat, öt másik lakóit ki kellett menekíteni, mielőtt sikerült a tüzet megfékezni.

Los Angelestől északra, Santa Barbara megyében kedd délután csaptak fel a lángok, a tűz gyorsan kiterjedt mintegy hatvan hektárra, és Lompoc városban 150-200 ház került veszélybe közölték a hatóságok, akik elrendelték a lakók evakuálását.
A hét közepén a hőmérséklet a térségben feltehetően megdöntötte az eddig mért legmagasabb értékeket közölte a nemzeti meteorológiai szolgálat. Los Angelesben délben 33,5 Celsius-fokot mértek, 10 fokkal magasabbat az ilyenkor szokásosnál. Dél-Kaliforniában idén január 1. óta 1351 tűzesethez hívták ki a tűzoltókat, az ilyenkor szokásos átlagos 700 riasztással szemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez