Raúl Castro még az Egyesült Államokba is ellátogathat

A Fehét ház szóvivője nem zárja ki, hogy Raúl Castro az Egyesült Államokba látogasson, mint ahogyan egy nappal korábban Obama kubai útjáról keltek szárnyra híresztelések.

 

,,Nem zárnám ki annak a lehetőségét, hogy Raúl castro kubai vezető az Egyesült Államokba látogat. Ezzel Josh Earnest kiegészítette azt az egy nappal korábban elhangzott kijelentést, amely Barack Obama kubai átogatását valószínűsítette: nem hiszem, hogy az elnök úr egy ilyen lehetőséget elhalasztana.

Mindezek azután láttak napvilágot, hogy a két elnk telefonon bezsélt egymással és megállapodtak a siplomáciai kapcsolatok rendezésében, valamint az utazási és pénzügyi könnyítésekben. Ugyanakkor egyes megfigyelk ezeket a kijelentéseket csak feltételezéseknek tartják, hiszen  aligha szeretne Raúl castro éppen most ellátogatni Amerikába. Egyelőre annyit tudni, hogy Roberta Jacobson, a külügyminisztérium Latin-Amerikai ügyekkel foglalkozó titkára januárban elmegy Havannába, hgy megkezdják a tárgyalásokat a bevándorlási kérdésekről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez