Zombi apokalipszis ellen készített oktatási kézikönyvet a Pentagon

Nem csak forgatókönyv, hanem már kézikönyv is készült arról, mi a teendő, ha elérkezik a zombi támadás. A Foreign Policy magazin nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amelyben az amerikai katonáknak szánt oktatási anyagot olvashatjuk a zombik elleni védelemről, írja a dailydot.com.

Mindenki nyugodjon meg, ha Amerikát megtámadják a gonosz zombik vagy, ahogy azt a kézikönyvben olvashatjuk a szelídebb „csirke zombik”, a Védelmi Minisztérium hihetetlen felkészültséggel védi majd a nem-zombi népet.

A CONOP 8888-ra keresztelt zombi oktatási anyag állítólag 2011-ben készült, amikor az amerikai Stratégiai Parancsnokság nem egy száraz dokumentumban akarta megírni a polgárok védelmére irányuló gyakorlati kézikönyvet. A leírtakban benne van, hogyan kell legyőzni egy zombi inváziót, és mi a helyzet, ha a „vegetáriánus zombik” támadnak.

Persze ezt nem viccnek szánta a Pentagon, mivel a „zombi” egyfajta kódszó, amelyet az ellenségre használtak. Ahhoz, hogy mindenre felkészüljenek, a végsőkig el kell menni, és a lehetetlenre is gondolni kell. Pamela Kunze kapitány, a Stratégiai Parancsnokság szóvivője a lapnak azt nyilatkozta, hogy ezt az útmutatót csak házon belül használják, hogy a katonai diákok megértsék, hogyan készül egy katonai terv.

Bármennyire is komoly, mosolyogni szabad. Ha a zombi az ellenség, akkor vajon kik a vegetáriánus zombik? A könyv szerint a vega-zombik nem jelentenek veszélyt az emberi életre, mert csak növényeket esznek. Mindenesetre érdemes megnézni a magazin oldalán olvasható kézikönyvet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez