Bajban az FBI, csak drogos heckervadászt jelentkezett felvételre


A Szövetségi Nyomozóhivatal, az FBI nehezen tudja ellátni egyik legfontosabb feladatát, a cyberbűnözők elleni küzdelmet, méghozzá amiatt, mert belső szabályzata szerint nem vehetnek fel olyan embereket, akik marihuánát szívnak. A gondot az jelenti, hogy a legjobb amerikai programozók és hackerek nem csak a számítógépeket, de a marihuánát is nagyon szeretik – és nem lehet őket felvenni.

A problémára az FBI igazgatója, James B Comey hívta fel a figyelmet egy New Yorkban tartott konferencián – közölte a Wall Street Journal. Az igazgató szerint, ha a szervezet lépést akar tartani a cyberbűnözőkkel, kénytelen lesz lazítani a mostani szigorú drogszabályzatán, amely szerint nem dolgozhat az FBI-nak senki, aki az elmúlt három évben marihuánát szívott. “Kiváló dolgozókat kéne felvennem, hogy versenyezni tudjunk a számítógépes bűnözőkkel, és ezeknek a kölyköknek egy része szeretne füvet szívni, mielőtt bejön egy interjúra” – jelentette ki Comey.

A Journal ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a kongresszus engedélyezte, hogy a szövetségi nyomozóhatóság kétezer fővel növelje állományát idén, és azok közül sok újoncot a cyberbűnözés elleni küzdelemre akarják beosztani, ami egyre fontosabb feladatnak számít az FBI-nál. Viszont az erre a feladatra leginkább alkalmas jelöltek közül sokan olykor-olykor szeretnek fűtől betépni, és emiatt még csak nem is jelentkeznek, ismerve a hatóság szabályait.

A WSJ beszámolója szerint a konferencia egyik résztvevője elmondta Comey-nak, hogy egy ismerőse pont ezért nem adta be jelentkezését, mire az FBI igazgatja kijelentette: “Jelentkeznie kéne”. Annak ellenére, hogy marihuánát szív. Comey állítása szerint a szervezet jelenleg is vizsgálja, hogyan lehetne megoldani ezt a kérdést.

Egyébként a marihuánáról tett nyilatkozatai nem voltak benne a beszéd előre elkészített szövegében, amely az FBI oldalán lett nyilvánosságra hozva.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez