A Willis torony üvegkilátója megrepedt a turisták lába alatt

A chicagói Willis torony százharmadik emeletén ékeskedő üvegkilátó padlója megrepedt az odalátogató turisták lábai alatt. A levegőben álló család pánikba esett, így a személyzet azonnal evakuálta az emeleten tartózkodókat, számolt be a dailymail.co.uk.

Az átlátszó kilátó tetőt 2009-ben nyitották meg a Willis Tower százharmadik emeletén, ahonnan elképesztő kilátásban lehet része az odautazó nagyközönségnek. Csak az igazán bátrak merészkednek ki az üvegkabinba, aminek minden oldala, még a padlója is üvegből van. Az üveg három hüvelyk vastagságú, aminek köszönhetően öt tonna súlynak is ellenáll. Pontosan ezekkel a szavakkal nyugtatta a személyzet a magasban kimerészkedő kaliforniai Garibay családtagjait is. Csodák csodájára azonban az üveg megrepedt a turisták lábai alatt.

„Szó szerint nem tudom elhinni” nyilatkozta az édesapa, aki családjával ellátogatott a világ nyolcadik legmagasabb felhőkarcolójába. Már épp kimerészkedtek az 1451 méter magasan lebegő kabinba, amikor óriási pukkanás után meglátták, hogy a lábuk alatt töredezik az üveg. Azonnal visszaugrottak a szobába. A megdöbbentő attrakció után a személyzet evakuálni kezdte az emeleten tartózkodókat.

Fotók: dailymail.co.uk

Talán a sors iróniája, hogy a Garibay család volt aznap az utolsó, aki megvette a tizenkilenc dolláros jegyet annak érdekében, hogy részesei lehessenek a kilátásnak. A párkányra kilépve azonnal hallották az üveg repedésének hangját, majd visszapattanva a szobába azonnal értesítették a személyzette, akik tátott szájjal fogadták a hírt. A család fényképezni kezdte a történteket, de az ottdolgozók arra kérték őket, hogy fejezzék be. Másnap a torony szóvivője annyit nyilatkozott, hogy a négy kabin azért tart zárva, mert rutinvizsgálatot tartanak, majd elmondta, hogy senki sem volt veszélyben. „Valószínűleg a három rétegből álló üvegpadló felső rétege repedt meg, ami előfordulhat. Így a védő réteget most kicserélik, és aztán ismért kinyitja kapuit a lebegő kilátó. Általában az okozza a repedést, hogy a látogatók zsebében valami éles tárgy található, ami leesik az üvegpadlóra”- mondta Bill Utter, a torony szóvivője.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez