Felfüggesztették az eltűnt hegymászók keresését a Rainier-hegyen

A hatóságok nem folytatják a keresését annak a hat hegymászónak, akiket szerda óta mentőhelikopterekkel kerestek a Rainier-hegyen, írja a dailymail.co.uk.

Fotó: dailymail.co.uk

Hat hegymászónak veszett nyoma szerdán este a Rainier-hegyen. A csoport vezetője Matt Hegeman volt, és utoljára szerda este tudtak velük kapcsolatba lépni, amikor a közel tizenháromezer láb magasban fekvő Liberty Ridge állomáson voltak.

„Nincs esély a túlélésre”, mondta a nemzeti park vezetője, miután a helikopterek több ezer méteres mélységben, a hóban eltemetve azonosították be a hegymászók vészjelzőit. Fawn Bauer a parkőr szerint a helikopter személyzete kemping és hegymászó felszerelést is látott egy lavina súlytotta területen, több mint háromezer méterre a csoport utolsó ismert hollététől.

Fotó: dailymail.co.uk. A képen Mark Mahaney látható.

Az eltűnt csoport négy mászója tagja volt a Seattle székhelyű Alpine Ascents International hegymászói egyesületnek, és pénteken kellett volna visszatérniük a hegyről. Halottnak nyilvánították a csoportvezető Matt Hegemant és a huszonhat éves hegymászót, Mark Mahaney-t is, aki már másodszor mászta volna meg az alvó vulkánt. Szerdán este hat órakkor még jelet adtak magukról, hogy másnap elérik a Rainier-hegy csúcsát, és egy napot terveznek a lejutásra. A csoportnál volt mobiltelefon és műholdas nyomkövető is. Szerdán este azonban hózáporok és jégeső is nehezíthette a mászást, mondta Bauer.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez