Egy férfi, aki sorban állással heti 1000 dollárt keres

Jó hír: soha többet nem kell sorban állnia például egy új iPhone-ért, vagy bármilyen szolgáltatásért, mert egy new york-i fickó megteszi Ön helyett.

Robert Samuel profi sorban álló. Mások helyett áll sorba, akár órákon át egy-egy új termékért, koncertjegyért és ezzel akár heti ezer dollárt is megkeres. Két éve kezdett el ezzel foglalkozni, amikor elvesztette eladói állását, és valami újba szeretett volna belekezdeni. Éppen akkor jött ki az iPhone új, 5-ös modellje, ezért úgy gondolta felad egy hirdetést, hogy szívesen sorba áll érte mások helyett 100 dollárért (kb. 23 ezer ft). Másnapra rá, 19 óra sorban állás után, Samuel 325 dollárt keresett. Annyira jövedelmezőnek találta ezt az üzletet, hogy rávette barátait is, hogy dolgozzanak neki. 2012 decemberében pedig megalapította saját cégét SOLD Inc. néven.

“A barátaim most már az alkalmazottaim is, és nagyon jó munkát végeznek. Ha bejön egy új megrendelő, akkor csak szétküldök pár sms-t, hogy ki szeretné a munkát. Az egyik barátom egyszer 43 órát állt sorba Denverben és ezzel 800 dollárt keresett a cégemnek.”

Bármilyen meglepő Samuel ügyfelei nem mind gazdag emberek. “Átlagos emberek is megkeresnek. Volt valaki, aki azért keresett meg, mert nem tudott elszabadulni a munkából, hogy sorban álljon jegyért egy filmbemutatóra. Vagy valaki, aki Xbox-ot szeretett volna, de nem akart 7 órát sorban állni a hidegben.”

Samuel semmit nem bíz a véletlenre. Még akkor is kimegy névjegykártyákat osztogatni az utcára, ha éppen nincs megrendelője. “Ha valahol meglátom, hogy sorban állnak az emberek, akkor odamegyek és megkérdezem, hogy nem fáradtak-e el, és megmondom, hogy én szívesen sorban állok helyette, amíg ő pihen. Mindenkire úgy kell tekinteni, mint lehetséges ügyfélre. Még ha nem is veszik el a névjegykártyám, a nevem akkor is elmondom nekik. Egy üzlet így lesz jövedelmező és így fog egyre csak növekedni. “

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez