Orvos lőtte le a kórházba betört lövöldözőt

Kétségtelenül több ember életét is megmentette a philadelphiai kórházban dolgozó pszichiáter a rendőrség szerint.

Dr. Lee Silverman a Mercy Fitzgerald kórház belső szabályzata szerint nem tarthatott volna magánál fegyvert munka közben, de a szabály áthágása jó döntésnek bizonyult, amikor egy beteg lövöldözni kezdett az irodájában. A beteg, Richard Plotts egy szociális szakdolgozóval együtt ment be az orvos irodájában, ahonnan szemtanúk elmondása szerint később kiabálást lehetett hallani, majd lövéseket.
A WTXF-TV-nek a kerületi ügyész elmondta: Plotts először a szakdolgozót, egy meg nem nevezett nőt lőtte agyon, ami után Silverman előkapta saját fegyverét, és rálőtt a férfira. A kialakult tűzpárbajban mindketten megsebesültek. Az orvos fejét súrolta egy golyó, míg Plotts életveszélyesen sebesült meg.


Az illetékes egészségügyi hatóság szóvivője az esettel kapcsolatban a sajtónak elmondta: a kórház szabályzata tiltja, hogy szolgálatban lévő rendőrökön kívül bárki is fegyverrel lépjen be az intézmény területére. Ugyanakkor a helyi rendőrkapitány kijelentette, “kétségtelen, hogy az orvos életeket mentett meg. “Ha nincsen ott az a fegyver, ez a fickó simán végigsétálhatott volna az irodákon, amíg el nem fogynak a töltényei” – jelentette ki Donald Molineux.
A megyei ügyész közlése szerint minden arra mutat, hogy Silverman önvédelemből lőtte le a beteget.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez