Visszahívják az amerikai Békehadtest önkénteseit Afrikából

Az amerikai Békehadtest szerdán bejelentette mind a 340 önkéntesét visszahívja az ebola vírus miatt, amely február óta már 672 embert ölt meg. Az önkéntesek Libériában, Sierra Leonéban és Guineaban dolgoztak.

A Békehadtest szóvivője elmondta, két önkéntest is karanténban és megfigyelés alatt tartanak, mert érintkeztek egy olyan személlyel, aki ebola vírusban halt meg. “Az önkéntesek jelenleg nem mutatnak semmilyen tünetet, de biztonsági okokból megfigyelés alatt vannak.” Arról nem beszélt a szóvivő, hogy hogyan érintkezhetett a két önkéntes az ebolában meghalt áldozattal. A két karanténban lévő önkéntes csak azután utazhat vissza az USA-ba, ha már megbizonyosodtak arról, hogy biztos nem fertőződtek meg a vírussal.

A Békehadtestnek jelenleg 102 önkéntese van Guinea-ban, 108 Libériában,és 130 Sierra Leonéban. Elsősorban az oktatásban, egészségügyben és a mezőgazdaságban segédkeznek.

A amerikai külügyminisztérium megerősítette, hogy egy amerikai állampolgár meghalt az ebola vírustól Nigériában, miután Libériában megfertőződött. Két másik amerikai segélyszervezet munkatársa is megfertőződött, Dr. Kent Brantly és Nancy Writebol, mindkettőjük állapota súlyos, de az elmúlt 24 órában állapotuk valamelyest javult. Ők is Libériában fertőződtek meg, ahol a Samaritan’s Purse nevű segélyszervezetnek dolgoztak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez