Gazpacho: finom és hűsítő. Különleges receptekkel!

A gazpachot, vagyis hideg zöldséglevest, olyan könnyű elkészíteni, hogy még az is könnyedén megtudja csinálni, aki egyébként nem egy konyhatündér. Álljon itt tehát néhány recept, amellyel rövid időn belől fenséges, hűsítő lakomát lehet összehozni.

A receptek nagyon rövidek, mint az elkészítési idő is, hiszen a különféle gazpachok csak alig pár hozzávalóból állnak. Elkészítés előtt csak azért nem árt eldönteni pár dolgot, például: milyen állagra szeretnéd elkészíteni, teljesen leves állagúra, vagy szeretnél bele kis zöldségdarabokat. Nincs más teendő csak a felsorolt hozzávalókat összeturmixolni a kívánt állagra és már fogyaszthatjuk is a levest, akár valamilyen feltéttel.

Avokádó és borsó

Hozzávalók: 2 avokádó, 2 bögre főtt borsó, 2 evőkanál olivaolaj, 3 evőkanál citromlé, 2 és fél bögre víz, só, bors. Ezekből csináljunk egy teljesen sima állagú levest. Feltétek: menta, és frissen reszelt parmezán.

Uborka, szőlő, mogyoró

Hozzávalók: 2 közepes nagyságú uborka, szőlő, 1 vastag kenyér szelet, 1/3-ad bögre mogyoró, 2 vagy 3 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál ecet, 1 kicsi mogyoróhagyma, 1 bögre víz, só és bors. Feltét: locsoljuk meg olivaolajjal.

uborka szőlő mogyoró

Thai dinnye

Hozzávalók: 900 g harmatméz, 1 közepes uborka, 2 vastag kenyér szelet, 2 evőkanál olivaolaj, 1 evőkanál halszósz, 2 evőkanál citromlé, 1 kicsi mogyoróhagyma, 1 bögre víz, bors. Feltét:menta, thai bazsalikom, coriander.

thai dinnye

Klasszikus gazpacho

Hozzávalók: 900 g paradicsom, 1 közepes uborka, fél sárga kaliforniai paprika, 2 vastag kenyér szelet, ¼ bögre olivaolaj, 2 evőkanál vörös bor ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 bögre víz, só, bors. Feltét: locsoljuk meg olivaolajjal.

classic gaz

Paradicsom, retek és tortilla

Hozzávalók: 700 gr paradicsom, 250 gr retek, 1 közepes uborka, 3 kukoricából készült tortilla, ¼ bögre olaj, 2 evőkanál citromlé, egy csipetnyi csípős szósz, 1 gerezd fokhagyma, 1 bögre víz, só, bors. Tipp: ezt ne turmixoljuk össze teljesen, hagyjunk benne tortilla darabokat. Feltét: apróra vágott hagyma, koriander levél.

par retek tort

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez