Bocsánatot kért a Fehér Ház felgyújtását ünneplő brit nagykövetség

Bár voltak akik viccesnek találták a britek Twitter-bejegyzését, a követség mégis inkább elnézést kért érte.

Ahogy arról az Ameriport is beszámolt, Washingtonban vasárnap emlékeztek meg a Fehér Ház (és a kongresszus , valamint több más kormányzati épület) kétszáz éve történt felgyújtásáról, amikor az 1812-es háború alatt a brit csapatok lángba borították a fiatal amerikai fővárost. Bár az amerikaiak nem nagyon akartak erről az egyébként jelentős történelmi fordulópontnak számító eseményről megemlékezni, a brit nagykövetségen kerti partit rendeztek az évforduló alkalmából – mi mással, mint egy kis grillezéssel.
Egy tortával, ami a Fehér Házat formázta, mellé csillagszórókat helyeztek el. Az ezt bemutató, a washigntoni brit nagykövetség hivatalos Twitter-oldalán közzétett fénykép volt az, ami sokaknál – természetesen amerikaiaknál – kiverte a biztosítékot. Ennek hangot is adtak.
A brit nagykövetség gyorsan reagált is, és nem sokkal később elnézést kértek a bejegyzés miatt, hozzátéve, hogy csak egy történelmi eseményre akartak emlékezni, és “megünnepelni mostani erős barátságunkat”. A brit nagykövetség eredeti szándékát úgy látszik értette az amerikai külügyminisztérium, amelynek szóvivője a Twitteren válaszolt a briteknek, megosztva a tortáról készült képet, és hozzátéve: “Ennyit jelent kétszáz év a külkapcsolatokban: 8/24/1814: #ItsComplicated vs 8/24/2014: #SpecialRelationship”.
A bocsánatkérés után azonban újabb elégedetlenkedők jelentek meg. Azok, akik azt gondolják, hogy a nagykövetségnek nem kellett volna bocsánatot kérnie a humoros és jópofa bejegyzés miatt, hozzátéve: “Állj ki a poénjaid mellett, Nagy-Britannia!”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez