Texas – Missouri egál

 Korábban írtunk róla, hogy Missouri államban csupán 2014-ben különböző súlyos bűntettekért nyolc alkalommal hajtottak végre halálos ítéletet. Texas, ugyan csak egy nappal később, de már fel is zárkózott a saját nyolc halálbüntetésével.

Willie Trottie azért kapott halálos injekciót, mert két évtizeddel ezelőtt Houstonban megölte volt barátnőjét és annak testvérét.
Trottie próbált fellebbezni, egyfelől úgy gondolta, hogy nem kapott megfelelő jogi segítséget a tárgyalás során, másfelől további információt akart a procedúrához használt anyagok kíméletességéről, tekintve, hogy az elmúlt időszakban több megkérdőjelezhető körülményű kivégzés is történt. Azonban körülbelül másfél órával az elutasított fellebbezés után megkapta a halálos mérget.

A 45 éves férfi korábban már elismerte a gyilkosságokat, de elmondása szerint az 1993-as lövöldözés véletlenül történt és önvédelemből tette, így nem érdemel érte halálbüntetést.
A vád szerint azonban a férfi már korábban megfenyegette egyik áldozatát, ráadásul a 24 éves Barbara Canadának távoltartási végzése is volt Trottie ellen.
Így Trottie lett a nyolcadik ember Texasban ebben az évben, aki bűneiért halálbüntetést kapott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez