Ne viseljék az “Én vagyok Darren Wilson” karkötőket

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma arra szólította fel a Missouri állambeli Ferguson Rendőr főkapitányságát, hogy figyelmeztessék dolgozóikat: ne viseljék a Darren Wilsont támogató karszalagot. Wilson volt az a rendőr, aki még augusztus 9-én lelőtte a fegyvertelen 18 éves Michael Brownt.

Több helybéli is felszólalt a karszalagok ügyében, ugyanis rengeteg rendőrön megtalálható volt az “Én vagyok Darren Wilson” felirattal ellátott karszalag, ami felzaklatja a helyieket és csak megerősíti őket abban a káros mentalitásban, hogy az ottani rendőrök a helyi lakosok ellen vannak.
A karszalagot viselő rendfenntartó erők munkatársairól készült képek bejárták az internetet, ahol rengetegen felháborodtak az érzéketlen véleménynyilvánításon.
Fergusonban augusztusban kezdődtek a tüntetések, miután Wilson lelőtte Brownt. Az eset szimbolizálta azt a megkülönböztető hozzáállást, amit a helyi rendőrök tanúsítanak a fekete lakosok ellen. Bár szeptemberben lecsendesedett a helyzet, a héten leégett egy Brownnak szentelt emlékmű, ez és a tény, hogy a helyi rendőrfőnök a demonstrálók szerint túl későn reagált az esetre, újra felperzselte az indulatokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez