Öngyilkos levelet hagyott a légiirányító tornyot felgyújtó férfi

A férfi, aki káoszt idézett elő a földön és a levegőben egyaránt, mikor felgyújtott egy Chicago melletti reptéren lévő légiirányító tornyot, egy Facebook posztban osztotta meg ismerőseivel utolsó gondolatait, mielőtt öngyilkos akart lenni.

A 36 éves Brian Howard a Szövetségi Repülési Társaság Federal Aviation Administration, FAA) munkatársa volt. Péntek reggel az Illinois állambeli reptér légiirányító tornyának alagsorában tüzet gyújtott, majd felvágta saját torkát.
A tűz által okozott leállás miatt több, mint 2000 járatot kellett törölni és szombaton, amikor a helyzet elkezdett normalizálódni, még 700 gépnek kellett leszállnia.
Howard pénteken, körülbelül hajnali ötkor érkezett meg a helyszínre és nagyjából fél órával később írt a Facebook-ra, ahol bocsánatot kért szeretteitől, amiért “rendetlenséget hagy maga után.”
“Komolyan belenéztem a tükörbe […] és ezért kell megsemmisítenem a ZAU-t (a felgyújtott létesítmény rövidítése) és elvennem a saját életem” – írja bejegyzésében.
A rendőrséget egy rokona értesítette, aki olvasta a kiírást.
A helyszínre érkező mentősök az alagsorban találták meg a férfit, akin önmaga által okozott vágások és égés nyomait fedezték fel. Állítólag amikor az egyik mentős elvette Howardtól a kést, az rászólt, hogy “hagyja őt békén.”
A légiirányítók kénytelenek voltak evakuálni az épületet és így az egyik legtöbbet használt repteret ideiglenesen le kellett zárni. Reggel hétre már sikerült eloltani a tüzeket.
Howardot állítólag át akarták helyezni egy Hawaii-i létesítménybe, talán ez lehetett a kiváltó ok. Akár 20 évre is ítélhetik az egyelőre kórházban fekvő férfit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez