Hawaii tengerpart helyett egy vasútállomás viseli majd Obama nevét

Az állam, ahol az Egyesült Államok jelenlegi elnöke született, mégsem nevezi el egy tengerpartját Obamáról. Helyette valószínűleg be kell majd érnie egy jóvel kevsébé romantikus hellyel.

Az állam fővárosának önkormányzata a héten utasította el azt a törvénytervezetet, amellyel a honolului Sandy Beach Parkot az elnök tiszteletére a “Barack Obama Sandy Beach Park” nevet kapta volna. Az tervet azért vetették el, mert a hawaii őslakosok tiltakoztak az ötlet ellen. Attól tartottak, hogy a névváltoztatás után egyrészt turisták lepték volna el a területet, másrészt csökkentette volna a paradicsomi tengerpart kulturális és történelmi jelentőségét.

Az ötletet felvető, majd az elutasítás után azért tovább már nem küzdő önkormányzati képviselő, Ernie Martin az KHON hawaii televíziónak elmondta: “Nem mintha az elnök nem lenne méltó valamilyen elismerésre, de talán más területeket is meg kéne néznünk Sandy Beach mellett.”

Mark Segami, a honolului önkormányzat szóvivője az ABC Newsnak elmondta: a városvezetés most azt fontolgatja, hogy egy belvárosi vasútállomást neveznek el Barack Obamáról, miután az elnök nagy támogatója a vasúthálózatok fejlesztésének. Közölte azt is, hogy bár a Sandy Beach nem fogja Obama nevét viselni, már az utolsó fázisban vannak tervek, hogy egy emléktáblával örökítsék meg az elnök kötödését a partszakaszhoz, ahol gyerekkorában sok időt töltött el.

Obama az egyetlen elnök, akit Hawaii adott az Egyesült Államoknak, és egyelőre még semmit sem neveztek el róla az államban – emlékzetett az ABC News.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez