Karanténba kerülhetnek az amerikai csapatok

Annak érdekében, hogy megvédjék az amerikai csapatokat, egy egészen váratlan lépésre szánta el magát a Honvédelmi Minisztérium. Az ebola veszélyének kitett csapatok egy elzárt karanténba fognak kerülni 21 napig, ahol ellenőrizni fogják a betegség jeleit, felügyelni fogják az ide irányított embereket, és az esetleges megbetegedéseket is itt kezelik majd.

A létesítmény elhelyezkedéséről egyelőre nem tettek említést. Egy a projectet jól ismerő amerikai tisztségviselő azt mondta, hogy nagy valószínűséggel Washington területén lesz felállítva a karantén. Ez a rendelkezés azokra a csapatokra fog vonatkozni, akik Nyugat-Afrikában teljesítettek szolgálatot, és elemzés alapján azt állapították meg, hogy kiemelt a kockázata annak, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhettek az ebolával.
Jelenleg több mint 500 katona teljesít szolgálatot a térségben, de a Pentagon engedélyezte újabb 4000 ember bevetését annak érdekében, hogy sikerüljön megállítani a veszélyes vírus terjedését. Az előzetes kalkulációk nem számolnak azzal, hogy a csapatok katonái közül bárki is megfertőződne az ebolával, de a Pentagon úgy véli, hogy néhány, különleges feladatot teljesítő egységek elkaphatják a fertőzést.
Egy előzetesen kiadott emlékeztető pontosan leírja annak a menetét, hogy hogyan kell a csapatokat ellenőrizni a bevetések után, és jelzi, hogy milyen felmerülő problémákkal kell esetleg szembenézniük. Egész idő alatt, míg a katonák Nyugat-Afrikában vannak bevetésen, monitorozni kell őket, és fontos ellenőrizni a lázukat, illetve bármilyen tünetet, amiből az ebolára lehet következtetni. ha bármiféle jeleit találják bárkinél a betegségnek, akkor azonnal evakuálják a térségből, és ekkor kerül be a karanténba. A térségből visszatérő csapatok szintén bekerülnek ide 21 napra, ami az ebola lappangási ideje.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez