Miért és hogyan halt meg a 18 éves Michael Brown?

Wilson volt az a rendőr Fergusonban, aki augusztus 9-én meglőtte és halálosan megsebesítette a 18 éves Michael Brownt. Az eset óriási felháborodást keltett, az emberek az utcára tódultak, a kedélyeket azóta sem sikerült lecsillapítani. A rendőr arról beszélt a St. Louis-i bíróság előtt, hogy életéért rettegett, amikor elsütötte a fegyvert. A szemtanúk és Wilson vallomása között azonban komoly, egyelőre feloldatlan ellentmondások feszülnek.

Vallomása szerint a tinédzser először belökte őt saját autójába, majd megpróbálta megkaparintani a szolgálati fegyverét, írja a New York Times. Meg nem erősített hírek szerint a 28 éves férfit meg is ütötte és meg is karmolta Brown. A négyórás meghallgatáson az is kiderült, hogy a tinédzser vérét megtalálták a gyilkos fegyveren, Wilson egyenruháján, de még az autóban is. Az első két lövés még a kocsiban dördült el, amikor a két férfi dulakodott.

Az ezután történtek egyelőre tisztátalanok, így az sem világos, hogy Wilson mivel magyarázza azt, hogy miután kiszállt a kocsiból, még hat golyót eresztett az áldozatba. A rendőr története ellentmond több szemtanúénak is. Többen elmondták, nem volt egyértelmű, hogy Brown szabadulni próbál Wilsontól vagy megpróbálja visszalökni a kocsiba.
Dorian Johnson – aki együtt volt az áldozattal – szerint egyértelműen Wilson volt az, aki erőszakosan lépett fel.
Brown állítólag felemelt kézzel állt és éppen megadta magát, amikor többször mellkason és fejbe lőtte a rendőr. Az igazság kiderítésére egyelőre várni kell.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez