Kormányügynökség törte fel a CBS híradósának számítógépét

Sharyl Attkinson önéletrajzi könyvében azt állítja, amit most vele művelte, “rosszabb, mint amit Nixon bármikor tett.

A CBS News egykori riportere a “Stonewalled” című könyvében írta meg, hogy tavaly egyik, “hárombetű kormányzati ügynökségekhez tartozó” forrása elintézte, hogy mindenre kiterjedő biztonsági vizsgálaton essen át laptopja, és amitt azon találtak “felháborító” volt. Állítása szerint számítógépét egy kormányzati ügynökség, feltehetően a CIA, az FBI, védelmi minisztérium hírszerzése vagy a nemzetbiztonsági hivatal törte fel.
Attkinson szerint olyan kémprogramot telepítettek a gépére, ami figyelte minden egyes billentyűleütését, aminek segítségével el tudták olvasni e-mailjeit, és amivel meg tudták szerezni jelszavait. A könyvben leírtak szerint Skype-hozzáférését is sikerült feltörni, és azon keresztül bármikor be tudták kapcsolni a gép mikrofonját, amelyet így bármikor le tudták hallgatni.
Attkinson forrása szerint a lehallgatáshoz biztosan nem volt bírósági engedély, mert azok nem szoktak olyan sokáig tartani, mint a híradós megfigyelése. A kémprogram az újságíró szerint 2012 februárjában került fel a gépére, egy e-maillel, és azután kétszer is frissítette saját magát.
A legijesztőbb felfedezés azonban három titkos kormányzati irat volt, amit forrása szerint mélyen elrejtve találtak meg a gépén a szakértők, olyan helyre dugva, aminek létezéséről, csak profi számítógépes szakember tudnak. Feltehetően azért rejtették oda, hogy meg lehessen vádolni titkos iratok megszerzésével, ha amolyan végső megoldásként szükség lenne erre a lépésre – írta az újságíró a könyvében.

 

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez