A tunéziai elnök hadat üzent a terroristáknak

A 22 halálos áldozatott követelő tuniszi merénylet után, Beji Caid Essebsi tunéziai elnök kijelentette, hogy mostantól háborúban álnak a terrorizmus ellen és „könyörület nélkül” leszámolnak a terroristákkal. A véres merénylet idején egyébként a tunéziai parlamentben éppen a terrorellenes intézkedésekről folyt a vita.

„A demokrácia túl fogja élni és győzedelmeskedni fog” – mondta a tunéziai elnök az állam TV élő adásában. Beji Caid Essebsi elnök a beszédében határozottan kijelentette, hogy „ezek a szörnyetegek nem fogják megfélemlíteni őket” és „könyörület nélkül végezni fognak velük”.

A Bardo Múzeum elleni terrortámadás után több százan vonultak ki az utcára tiltakozni a véres merénylet ellen és sokan gyertyákat is gyújtottak a múzeum épülete előtt, hogy megemlékezzenek a halálos áldozatokról.

Közben a világ vezetői hatalmai mind elítélték a 22 halálos áldozatott követelő terrorista akciót és jelezték, hogy támogatják Tunézia terrorellenes intézkedéseit és fellépését a radikális csoportok ellen. Az USA és az EU pedig jelezte, hogy Tunéziára partnerként tekintenek a terrorizmus elleni harchoz.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa közleményt adott ki a véres incidens után, amelyben részvétüket fejezték ki az elhunytak hozzátartozóinak és arra kérték a tunéziai vezetését, hogy vonják felelősségre az elkövetőket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez