Megölték Tunézia egyik legkeresettebb terroristáját

A líbiai Szirt városáét folyó harcokban vesztette életét Ahmed ar-Rujszi az Iszlám Állam líbiai szárnyának egyik parancsnoka, aki Tunéziában a legkeresettebb terroristák közé tartozott.

A terrorvezér haláláról a líbiai IÁ közleményben számolt be. Szirt városáért már napok óta folynak a harcok a radikális iszlamisták és a Tripoliban székelő líbiai kormány között, amely 166. zászlóaljat vetette be a Földközi-tenger mentén fekvő kikötőváros visszafoglalásáért.

Ahmed ar-Ruszji a legkeresettebb terroristavezetők közé tartozott Tunéziában. A tunéziai hatóságok azzal vádolták a líbiai terrorvezért, hogy szorosan együttműködött az Anszar as-Saría tunéziai radikális iszlamista mozgalommal és több merényletet kidolgozásában is komoly szerepet vállalt. Köztük Sokri Belaid és Mohamed Brahmi világnézeteket való, akkori ellenzéki politikusok elleni merénylet kitervelését is az ő számlájára írják.

A két közismert politikus ellen tavaly elkövetett halálos merényletek egyébként komoly politikai válságba sodorták Tunéziát, aminek végül az lett az eredménye, hogy az akkori miniszterelnök feloszlatta a parlamentet és egy nemzeti egység kormányt hozott létre a választások lebonyolítása érdekében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez