Az ASEAN kapui: Indonézia és a Fülöp szigetek

Az ASEAN kapui: Indonézia és a Fülöp-szigetek címmel rendezett üzleti szemináriumot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a President hotelben.

Az eseményen részt vett és felszólalt Patricia V. Barrera, a Fülöp-szigeteki nagykövetség kereskedelmi tanácsosa és Dini Vita Widjoningtias az Indonéz nagykövetség 3. titkára. Rövid beszédet tartott Káli Attila, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának vezetője.

A szeminárium két fő előadója az EU – Indonesia Business Network (EIBN) projektmenedzsere, Chloé Martinez és az EU – Philippines Business Network projektmenedzsere, Valerio Mazzone voltak.

A felszólalásokban és előadásokban szó volt az ASEAN megújulásáról, melynek keretében a jakartai központú, 1967-ben alakult, tíztagú  dél-kelet ázsiai regionális szervezet tovább erősíti közös biztonságpolitikáját, gazdasági és kulturális kapcsolatait.

A két fiatal szakértő, akik a nemrég létrehozott jakartai, illetve manilai Európai Uniós képviselet munkatársai, nagy érdeklődéssel kísért előadásaikban a többi közt kiemelték, hogy a gyorsan fejlődő régió gyorsan bővülő (Indonéziában közel 100 milliós) középosztályának egyre nagyobb az igénye európai áruk iránt, így nagy üzleti lehetőségeik vannak akár magyar cégeknek is.Érdekes információ volt, hogy Indonézia a meglévő 237 reptere mellet újabb 62 építését tervezi. Mindkét országban nagyon fontos gazdasági szektor a turizmus, mely szintén a szolgáltatások fejlesztését kívánja.

Az eseményen ott volt Csillik Dilara, a Magyar Ázsia Társaság, az ASHU elnöke is.

Dini Vita Widjoningtias az Indonéz nagykövetség 3. titkára

DSCF0022

DSCF0031

jobbra az EU - Philippines Business Network projektmenedzsere Valerio Mazzone (1)

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez