Top 13: 462 millió forintot keres a világ legjobban fizetett vezető politikusa

A Business Insider érdekes listát készített a világ vezető politikusainak fizetéséről. A lista számos érdekességet tartalmaz. Annyit viszont már most elárulhatunk, hogy nem Barack Obama vagy Vlagyimir Putyin keresi a legtöbb pénzt. Ők ugyanis csak a töredékét kapják annak, amennyit az legjobban fizetett politikus vihet haza.

A listát toronymagasan a szingapúri miniszterelnök, Lee Hsien Loong vezeti, akinek a fizetés 1,7 millió dollár, ami  körülbelül 462 millió forintnak felel meg. A 62 éves szingapúri politikus a lista szerint annyit visz haza, mint India, Brazília, Nagy-Britannia, Dél-Afrika és Németország vezetője együttesen. Az igazsághoz hozzátartozik viszont, hogy az Ázsia délkeleti részén található a városállam a Worldwide Cost of Living listáján a világ legdrágább településeként szerepel..

A második helyen Barack Obama amerikai elnök végzett, aki 400 ezer dollárt (kb 108 millió forint) kap a munkájáért. A kanadai miniszterelnök Stephen Harper, a német kancellár Angela Merkel, a dél-afrikai elnök Jacob Zuma és a brit miniszterelnök David Cameron többé-kevésbe ugyanúgy, 260 és 214 ezer dollár között keres. Recep Tayyip Erdogan török és Francois Hollande francia elnök fizetés nagyjából azonos. A világ egyik legbefolyásosabb elnökeként számon tartott Vlagyimir Putyin csupán 136 ezer dolláros fizetéssel rendelkezik, őt az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi követi 124 ezer dollárral.  Rousseff brazil elnök csak kicsivel keres kevesebbet olasz kollégájánál. Őket követi nagy lemaradásban Narendra Modi indiai miniszterelnök, aki már csak 30 ezer dollárt kap (kb 8 millió forint) hatalmas országának irányításáért.

world leader pay infographic_02

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez