Egy halott a Donyecki összecsapásban

Összecsaptak a kelet-ukrajnai Donyeckben csütörtökön a Krím félsziget orosz megszállását támogató, illetve elítélő tüntetők. Legalább egy ember meghalt, sokan megsérültek.

A többségében orosz ajkú város egyik központi terén egy néhány száz fős, Vlagyimir Putyin orosz elnököt éltető csoport csapott össze egy hasonló létszámú, a Krím Ukrajnától való elszakítását elítélő csoporttal, miután átszakították az őket elválasztó rendőrsorfalat.

Az egészségügyi minisztérium szerint egy ember veszítette életét az összecsapásban. Az AFP szerint a 22 éves Kijev-párti tüntetőt megkéselték. A beszámoló szerint 16-an megsebesültek.

A Reuters is egyetlen halálos áldozatról számolt be, bár a Kijev-párti Majdan mozgalom a Twitter oldalán azt írta, három ember halt meg, és körülbelül ötvenen kerültek kórházba.

A Voice of Russia orosz rádió tudósítása szerint az oroszbarát tüntetőkre törtek rá a Majdan mozgalom tagjai. A beszámoló provokatőröknek nevezte a Krím megszállása ellen demonstrálókat.

Az ukrán egészségügyi tárca szerint viszont a Kijev-párti tüntetőket támadta meg az oroszbarát tüntetők kétezres csoportja – írta az AFP.

A Russia Today azt jelentette, hogy a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a városban és sikerült is szétválasztania a két tüntetői csoportot. A Reuters szerint a tüntetők késő estére eloszlottak és a városban újra elcsendesedtek az utcák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez