Megvan a háború első halottja, szabad a fegyverhasználat

Meg nem erősített források szerint tűzharcban elhunyt egy ukrán katona a Krím-félszigeten. Az ukrán kormány honlapján engedélyezték a katonáknak a fegyverhasználatot.

Az ukrán katona egy szimferopoli katonai bázisnál vesztette életét. A tiszthelyettes éppen szolgálatát teljesítette a bázison belül. A hírről az ukrán hadügyminiszter szóvivője, Vlagyiszlav Szeleznyev alapján számolt be az Ukrainszkaja Pravda oldalán.

„Egy ember meghalt a tűzharcban. Egy zászlós. Szolgálatot teljesített az egység parkjában. […] A szimferopoli mentők kórházba szállították. Minden katonát letartóztattak. Elvették dokumentumaikat, pénzüket. […] Leszerelték őket és fegyvereiket elvették.” A szóvivő azt is elmondta, hogy a támadók az orosz speciális erők tagjai voltak.

A BBC helyszíni tudósítója szerint orosz katonák akartak behatolni a bázisra, amikor a haláleset történt. Korábban már beszámoltak arról, hogy orosz katonák lövik az Ukrán hadsereg Központi topográfiai és navigációs osztályának Fotogrammetriai központját.

Az ukrán kormány honlapján közreadott hírek szerint Kakurinnak hívták az áldozatot. Rajta kívül még ketten sebesültek meg, Andrej Andrjusin kapitányt pedig elfogták. Bár az elkövetők az orosz hadsereg egyenruháját viselték, nem volt rajtuk megkülönböztető jelzés. A portálon szintén olvasható, hogy a mai gyilkosság miatt, az ukrán katonák életének védelme és megőrzése céljából az Ukrán hadsereg, Krímbe vezényelt, tagjainak a fegyverhasználat engedélyezett. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez