Terroristákat likvidáltak a Kaukázusban

A májusi ünnepeken készültek terrorcselekményre azok a dagesztáni banditák, akiket sikerült semlegesíteni, jelentette az ITAR-TASSZ.

Május eleje nem ugyanazt jelenti Oroszországban, mint itt Magyarországon. Náluk elsején és kilencedikén is piros betűs, munkaszüneti nap van. Pénteken ünneplik a Győzelem Napját, a II. Világháború végét. Erre az időszakra terveztek akciót dagesztáni terroristák.

A Nemzeti Terrorelhárító Bizottság adatai szerint azonban négyüket likvidálták a Föderációs Biztonsági Szolgálat és Belügyminisztérium által közösen szervezett akcióban Mahacskala külvárosában, Szemenderben.

Dagesztán (Térkép: News.bbc.co.uk)

Az előzetes információk alapján körbevettek egy házat, a környezők lakosait pedig evakuálták, majd tárgyalni kezdtek. Azt ajánlották a terroristáknak, hogy engedjék szabadon a házigazda feleségét, amire azonban tűzet nyitottak. A harc során négyüket semlegesítették.

A Lenta.ru tájékoztatása szerint a terroristák egy mahacskalai csoporthoz tartoztak és különböző törvényellenes akciókat forraltak. A helyszín vizsgálata és a személyazonosítás folyamatban van.

Kapcsolódó cikkek:

Orosz politológus Budapesten beszélt a Kaukázusról

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez