Az önhatalmú donyecki népköztársaság átveszi az orosz jogrendszert

A “donyecki népköztársaság” átveszi az orosz jogszabályrendszert.

Az úgynevezett “donyecki népköztársaság” áttér az orosz jogrendszerre, és ehhez segítséget kér Oroszországtól – közölte Denisz Pusilin, a szakadár kelet-ukrajnai terület ideiglenes “kormányának” vezetője. Pusilin ezt az interneten közzétett videofelvételen jelentette be – közölte kedden a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség internetes oldalán.

Pusilin arra figyelmeztetett, hogy a donyecki népköztársaságban humanitárius katasztrófa fenyeget. “Ezért kell az egész orosz néphez fordulnunk, hogy adjon meg számunkra mindennemű segítséget” – mondta. “Ezzel együtt és mindenáron folytatjuk a polgári intézmények kiépítését és áttérünk az orosz jogszabályokra” – tette hozzá Denisz Pusilin, aki szerint ez elengedhetetlen lépés.

Donyeck és Luhanszk megyében május 11-én népszavazást tartottak a két régió jogállásáról, amelyen a megjelentek mintegy 90 százaléka támogatta a területek függetlenségét. A kijevi vezetés és a nemzetközi közösség nem ismerte el a népszavazást. Az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és luhanszki népköztársaság május 24-én szerződést írt alá a népköztársaságok szövetségének létrehozásáról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez