Ürülékhez hasonlította a melegeket – kirúgták az operacsillagot

Nem kíván tovább dolgozni a grúz szoprán énekesnővelaz Opera Australia, miután homofób posztot publikált Facebook oldalán.

Nyáron az Otellóban, ősszel a Toscában énekelt volna Tamar Iveri. A grúz énekesnő szerződését azonban bontotta az ausztrál operaház. Iveri a Facebookon posztolt homofób kijelentése az Opera Australia szerint lelkiismeretlen, olvasható az intézmény mai közleményében.

A Sydneyben próbáló énekesnő hatalmas felháborodást váltott ki Ausztráliában múlt héten, amit egy 18 hónappal ezelőtti posztja okozott. Még egy korábban, Tbilisziben tartott meleg felvonulás kapcsán írta: „Kérem, állítsuk meg a nyugati ürülékrakások behozatalára tett próbálkozásokat az emberek gondolkodásába a propaganda aljasságai által.”

Iveri még szombaton, a Facebookon magyarázkodott: azt a régi posztot valójában a férje írta, aki nagyon vallásos és határozottan viszonyul a homoszexuálisokhoz.

A magyarázat azonban nem hatotta meg az operaházat, amit örömmel fogadott a közönség. Sőt egyes kommentelőkben az a kérdés is felmerült, miért tartott ilyen soká az énekesnő elbocsátása.

A The Guardian arról is beszámolt, hogy a Change.org oldalán már több mint 4500-an aláírták az Iveri útlevele és vízuma visszahívását követelő petíciót.

Ezzel egy időben a Brüsszeli Operaház megerősítette a hírt, felfüggesztették Iveri jövő évi ottani szereplését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez