Boldogan a civilizáción kívül: ilyen az élet Szibériában

Dmitrij Vaszjukov “Boldog emberek: Jenyiszej” című filmje a 2008-as oroszországi bemutatója óta lassan, de biztosan egyre népszerűbb világszerte.

A film a szibériai évszakokat mutatja be, mert minden egyes évszaknak külön története van ezen a vidéken. Végeláthatatlan hómezők és hőség, eső és hóvihar, érintetlen természet és népek, akik itt élnek. A The Siberian Times szerint a film “bemutatja az életet okostelefonok, Instagram, politika nélkül […] távol a nagyváros civilizációjától.” A rendező most az Altaj hegységről szeretne hasonló filmet forgatni, amihez támogatókat keres.

Az Altajba sokan érkeznek, hogy boldogságot találjanak. Talán hihetetlen, de művészektől kezdve egyszerű falusi emberek találnak valamit itt. “Több van itt mint megélhetés és biztonság. Az élet forrása, szabadság és boldogság. Az Altaj elfogad téged. Meg lehet próbálni elmenni innen, de ez egyenesen elképzelhetetlen.” – fogalmaz Vaszjukov.

A dokumentumfilm két népcsoportról szólna, az őslakosokról és a háromszáz éve érkezett oroszokról. “Mint eddigi munkáimat is, ezt is non-profit céllal készítem el. A befektetők nem az ilyen alkotásokból akarnak meggazdagodni. Az állam hozzájárul a film elkészítéséhez, de szeretném a saját elképzelésem alapján leforgatni. A nézőim is ebben támogatnak engem.”

Közel nyolcmillió rubelre lenne szükség a film elkészítéséhez, azonban ha a fele összegyűlik, már nekiállnak a forgatásnak. Ehhez bárki csatlakozhat, részletek az alábbi honlapon: http://planeta.ru/campaigns/4128/about

Itt pedig a fentebb említett, Werner Herzoggal együtt készített film előzetesét tekintheti meg:

{youtube}V1pOjj49d9Y{/youtube}

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez