Szegényeknek csinálnak menzát a McDonalds donyecki éttermeiből

donyeckimekiEgyre problémásabb az ellátás a kelet-ukrajnai ellenállók központjában. Az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népi Köztársaság a területén található három McDonalds étterem átrendezésével próbál segíteni a szegényeken.

Ingyenes menzává alakítják a donyecki Mekiket, jelentette be Borisz Litvinyov, szóvivő a Donyecki Népi Köztársaság Felső tanácsa ülésén. Ismertette, hogy már el is különítették a szükséges összeget és jelenleg azon gondolkoznak, kártyás, vagy listás rendszerrel működtessék a szegényeket segítő menzát.

Donyeckben összesen három McDonalds van, amelyek működését még áprilisban függesztették fel biztonsági okokból. A szakadárok szerint azonban az éttermek vezetőit aggasztotta a deklarált Amerika ellenesség.

A McDonalds átalakítására valójában azért van szükség, mert napról-napra nagyobb problémát jelent a szegények ellátása a régióban. A RIA Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint már két hónapja nem fizetnek ki semmilyen szociális juttatást. Sok dolgozó, hiába van munkahelye, nem tudja felvenni a fizetését, mert sok bank is bezárt és automatáikat blokkolták. Ezenkívül sok élelmiszerüzlet sem dolgozik, amelyek meg még kinyitnak, nagyon szűkös kínálattal rendelkeznek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez