H(ideg)umor-háború – Így szívatja egymást az amerikai és orosz diplomácia

Az ukrán válság pontos alakulása, eseményei és mozgatórugói körül olyan sötétség van, köszönhetően az információs hadviselésnek, hogy az orosz külügynek már a humora is feketévé lett.

Először az Egyesült Arab Emírségekben működő orosz nagykövetség posztolt Twitteren egy képet (a fenti) játék harckocsikról és egyéb katonai járművekről azzal a felirattal, hogy: „Kiszivárgott a NATO legújabb bizonyítéka, hogy orosz erők támadják Ukrajnát. Ez eddig a legmeggyőzőbb.”
Legutóbb pedig maga az Orosz Külügyminisztérium fordult a humor sötét oldalához egy Facebook bejegyzésben. Azt a fényképet töltötték fel, amelyen John Kerry külügyminiszter és elődei az amerikai Diplomáciai Központnál ássák egy múzeum alapjait. A képaláírás pedig a következő volt: „Reméljük, nem azt látjuk, hogy veteránokat mozgósítanak a hidegháború lövészárkainak kiásásához.”

Kép: www.facebook.com/MIDRussia

De a poszt alatt a kommentelők is kivették a részüket a kreatív címalkotásból: „Azoknak a holttestét temetik, akik az ő politikájuk miatt haltak meg.”
„A saját sírjukat ássák?”
Természetesen a másik oldalt sem kell félteni. Augusztusban Kanada NATO delegációja twittelt ki egy térképet az eltévedt orosz katonáknak, hogy pontosan hol is található Oroszország és hol is kezdődik már az idegen terület.
Azonban erre is született válasz egy másik térképpel, amin a Krímet orosz területnek jelölték, és ezt írták mellé: „Segítség a kanadai kollégáknak, hogy lépést tartsanak a mai európai földrajzzal.”
Persze nem mindenki érti a viccet, egy felhasználó ezt írta a poszt alá: „Komolyan gondoltátok? Ez egy hivatalos profil?”

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez